ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Jaguar Land Rover bekräftar – tusentals jobb försvinner

Den brittiska fordonstillverkaren Jaguar Land Rover kommer att sparka 4.500 anställda – över 10 procent av personalen. Det bekräftar bolaget nu i ett pressmeddelande.

Redan tidigare under torsdagen rapporterade nyhetsbyrån Reuters uppgifter om att ett besked om stora nedskärningar ar nära förestående.

Nu bekräftar Jaguar Land Rover, som ägs av Tata Motors, att 4.500 tjänster ska bort. Det motsvarar lier mer än 10 procent av den totala personalstyrkan på 40.000 anställda och kommer efter att 1.500 anställda lämnat bolaget redan förra året samtidigt som arbetstiden skurits ned för vissa anställda.

"Denna strategiska översyn kommer att skapa en smalare, mer motståndskraftig organisation med en plattare ledningsstruktur", skriver bolaget i ett uttalande.

Beskedet är ett led i det besparingspaket som lanserades redan förra året och som ska sänka kostnaderna med 2,5 miljarder pund. Merparten av jobben som försvinner finns i dag i Storbritannien.

Jaguar Land Rovers försäljning har pressats av svag utveckling i Kina och vikande efterfrågan på dieselbilar i Europa. Kostnaderna har också pressats upp av förberedelser för det brittiska utträdet, som enligt tidigare besked kan kosta uppemot 1,2 miljarder pund per år.

Tidigare på torsdagen meddelade amerikanska Ford att tusentals jobb kommer att försvinna i Europa. Fordonstillverkaren uteslöt inte fabriksstängningar efter att utvecklingen varit svag i regionen under flera år.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies