1515
Annons

Italiens regering uppges vara på väg att klara förtroendeomröstning

Den italienska premiärministern Giuseppe Contes regering är på god väg att klara sig igenom omröstningen i senaten då Matteo Renzis parti Leve Italien kommer avstå röstningen. 

Fed-topp: Behövs inte djup recession för att få ned inflationen

Fedchefen i San Francisco, Mary Daly.
Fedchefen i San Francisco, Mary Daly.Foto:David Paul Morris/Bloomberg

Federal Reserve behöver inte framkalla en djup recession för att föra ner den höga inflationen. Det sade Fedchefen i San Francisco, Mary Daly, på torsdagskvällen, enligt Dow Jones.

”Att framkalla en djup recession förefaller inte vara motiverat av förhållandena, det är inte heller nödvändigt för att uppnå våra mål”, sade hon.

Mary Daly konstaterade att djupa recessioner sätter hårt tryck på människor och familjer.

”Ju allvarligare recession, desto större potentiell skada. Att undvika en sådan hård recession kommer inte att bli enkelt, men vi måste försöka”, sade hon.

Daly sade att Fed kommer att försöka vara uppmärksam på data upptäcka tecken på att tillräckligt har gjorts.

”En framgångsrik policy kommer att kräva en kraftfull analys och ett resolut åtagande att leverera på våra mandat”, sade hon.

Efter anförandet sade Mary Daly till journalister att hon nu ser de ”första tecknen på en avkylning på arbetsmarknaden”.

Hon sade att kontakter med företag visar att de nu låter jobbvakanser löpa ut utan att anställa, och att nyrekryteringarna börjar avta. 

Mary Daly konstaterade att räntehöjningarna kommer att kyla av arbetsmarknaden och att arbetslösheten kommer att stiga, men det behöver inte bli en smärtsam justering. Det är ”mer än bara en förhoppning” att arbetslösheten inte kommer att behöva stiga till nivåer runt 6 procent för att inflationen ska komma ner.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera