ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Dagens vinnare och förlorare

Itab rusar på Stockholmsbörsen – Nordea backar efter reksänkning

Stockholmsbörsen skakade av sig den geopolitiska oron och bjöd på stigande kurser under tisdagen. Bland enskilda bolag sticker butiksinredningsbolaget Itab Shop Concept ut med en rusning på nästan 18 procent. 

Dagens vinnare: 

• Vid lunchtid var Itab upp 17,7 procent. Aktien fick en köprekommendation i tisdagens upplaga av Dagens industri även om risken är hög. 

”Med en värdering på 6,5 gånger nästa års vinstprognos på 250 Mkr efter skatt tillhör Itab börsens lägst värderade företag. Det innebär att aktien med lätthet kan värderas upp med 50 procent från dagens nivå utan att vara dyr. Med tanke på historiken måste dock risken i Itab betraktas som hög”, skriver Di:s Ulf Petersson i analysen

• Bland OMS30-bolagen går Tele2 i bräschen för uppgången med ett lyft på 2 procent följt av H&M och Ericsson som stiger 1,6 procent. Även tobaksbolaget Swedish Match placerar sig på vinnarlistan med en uppgång på 1,5 procent i spåren av att Citi höjt sin riktkurs till 530 kronor från tidigare 470 kronor per aktie. 

• Biometribolaget Fingerprint Cards stiger med omkring 6,3 procent. Fingerprints sensormodul T-Shape är integrerat i samarbetspartnern Thales biometriska och kontaktlösa kort som certifierats av Mastercard. 

Dagens förlorare: 

• Den franska banken Société Générale har enligt Bloomberg sänkt sin rekommendation av Nordea till sälj från tidigare behåll. Riktkursen skruvades i sin tur ner marginellt. Aktien backar med 0,7 procent. 

• Bland OMXS30-bolagen placerade sig dock bilsäkerhetsbolaget Autoliv i toppen av minuskolumnen med ett tapp på 1,4 procent. Autoliv-avknoppningen Veoneer är i sin tur ner omkring 1,9 procent. 

• SEB har enligt Bloomberg sänkt sin rekommendation av kredithanteringsbolaget Intrum till behåll från tidigare köp med riktkursen 299 kronor. Aktien backar med 1,2 procent på tisdagen till 275 kronor per aktie. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer