ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Irisity överväger förvärv av Visionists, utreder nyemission

AI-säkerhetsbolaget Irisity, som handlas på First North, har inlett diskussioner om ett potentiellt förvärv av AI-konsultbolaget Visionists. Det informerar bolaget om i ett pressmeddelande. 

Med anledning av att viss information eventuellt nått marknaden informerar Irisity om diskussionerna om att eventuellt förvärva Visionists, som har 13 AI-utvecklare.

"Processen är i tidigt skede och någon avsiktsförklaring har ännu inte undertecknats", uppger Irisity.

I ett separat pressmeddelande informerar Irisity om att bolaget avser göra en riktad nyemission om upp till cirka 3,2 miljoner aktier.

Samtidigt går Irisity ut med att SEB har fått i uppdrag att utreda förutsättningarna för att genomföra en riktad nyemission av aktier till institutionella investerare om upp till drygt 3,2 miljoner aktier. 

Styrelsens emissionsbeslut kommer att vara villkorat av efterföljande godkännande på en extra bolagsstämma, som förväntas avhållas den 29 november 2018.

Aktien gick mot strömmen i torsdagshandeln och ökade 1 procent samtidigt som breda OMXSPI var ned 0,2 procent. Kursen har mer än fördubblats sedan årsskiftet med en uppgång på 119,5 procent trots att aktien tydligt fallit tillbaka den senaste månaden.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies