ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

H&M-konkurrent i konkurs – butiker i 40 länder ska stängas

  • Forever 21. Foto: Jeenah Moon

Den amerikanska klädkedjan Forever 21 har lämnat in en konkursansökan. Butiker i 40 länder ska stängas.

Bolaget grundades i Kalifornien på 1980-talet och kommer nu att upphöra med verksamheten i 40 länder, bland annat Kanada och Japan,

Klädkedjan räknar med att fortsätta driva hundratals butiker i USA och sin webbutik, även om 178 butiker ska stängas på hemmamarknaden.

”Vad vi hoppas med att göra med den här processen är bara att förenkla saker och ting så att vi kan komma tillbaka till det vi gör bäst”, säger Linda Chang, dotter till grundarna och med i företagsledningen, till The New York Times.

Forever 21 har ett liknande upplägg som H&M och Zara, med moderna men billiga kläder. Omsättningen har dock rasat från 4,4 miljarder dollar 2016 till 3,3 miljarder förra året. Kedjan har också drabbats av växtvärk efter en aggressiv lansering på nya marknader. Bolaget meddelade tidigare i år att man lämnade Kina.

”Detaljhandeln är uppenbarligen i förändring, det har blivit minskning i köpcentertrafiken och försäljningen skjuts mer mot online”, säger Chang.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer