ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Inte tillräckligt klös i prognosen – Puma backar på rapport

  • Foto: Krisztian Bocsi

Sportmodebolaget Pumas rapport för det fjärde kvartalet 2018 kom överlag in i linje med analytikernas förväntningar medan resultatprognosen för 2019 kom in något under förhandstipsen. Aktien backar med drygt 5 procent på Frankfurtbörsen. 

Puma har haft bra drag under galoscherna det senaste året och avslutningen på 2018 var inget undantag. Sportmodebolagets valutajusterade försäljning steg med 20,1 procent under det fjärde kvartalet till 1.226,4 miljoner euro. Analytikerna hade i snitt väntat sig en försäljning på 1.160 miljoner euro enligt Bloombergs sammanställning. 

Rörelseresultatet lyfte i sin tur med 26,1 procent till 37,6 miljoner euro under kvartalet vilket var i linje med analytikernas prognos på 37,8 miljoner euro. 

”Vi har fortfarande en hel del att förbättra men vi känner att varumärket och företaget rör sig i en bra riktning. Vi ser att framstegen kommer fortsätta under 2019”, säger Björn Gulden, vd för Puma, i en kommentar. 

Puma spår att den valutajusterade försäljningen kommer stiga med 10 procent under 2019 medan rörelseresultatet förväntas landa inom spannet 395-416 miljoner euro. Analytikerna hade i snitt väntat sig en resultatprognos på 428,1 miljoner euro enligt Bloomberg. 

Volker Bosse, analytiker på Baader, skriver i ett mail till Bloomberg att prognosen var en mindre besvikelse medan de fina siffrorna för 2018 redan var inprisade i aktien. 

Aktien backar med 5,5 procent på torsdagen men är fortfarande upp drygt 40 procent under de senaste tolv månaderna. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer