1515
Annons

Instalco-bolag tecknar ramavtal med JM, värt cirka 350 Mkr

Instalcos bolag PoB:s Elektriska och El-Pågarna har gemensamt tecknat ett nytt treårigt ramavtal med JM gällande elinstallationer vid kommande bostadsbyggen, enligt ett pressmeddelande.

Brant nedgång i amerikanska tioåringen

Räntan på den amerikanska tioårsobligationen faller med närmare 20 punkter på måndagen och når den lägsta nivån sedan den 22 september.

Långräntorna har stigit kraftigt den senaste tiden men har de senaste dagarna vänt nedåt igen. På måndagen faller räntan på den amerikanska tioårsobligationen med 20 punkter till 3,60 procent. Det är den lägsta nivån sedan den 22 september efter att räntan i mitten av förra veckan klättrat till nivåer strax över 4 procent.

Även den amerikanska tvååringen är ned med runt 13 punkter till 4,07 procent.

Under måndagen har det kommit indikationer på att aktiviteten i den amerikanska industrin sjunker vilket får marknaden att tro på en ökad sannolikhet för recession. Det får också aktörer att hoppas på mindre aggressiva räntehöjningar från centralbankerna.

Samtidigt som räntorna sjunker stiger de amerikanska börserna. Vid klockan 17 är breda S&P 500-indexet upp över 2 procent. Dow Jones industriindex stiger 2,3 procent medan tekniktunga Nasdaq är upp 1,7 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera