ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Flygskammen biter - inrikesflyget tappar resenärer

  • Foto: Johan Nilsson/TT

Antalet flygpassagerare på Swedavias flygplatser minskade i november, och främst är det inrikesflyget som tappar resenärer. 

Under november reste totalt 3.001.000 personer via Swedavias tio flygplatser. Det är en minskning med 7 procent jämfört med samma månad förra året. Trafikutvecklingen är en del av en negativ trend och påverkas också av att flygbolagen har minskat sin säteskapacitet i ökad utsträckning.

Störst tapp hade inrikesresandet, som minskade med 11 procent till 1.079.000 resenärer. Antalet utrikesresenärer vid Swedavias flygplatser uppgick sammanlagt till 1.922.000 under november månad, vilket är en minskning med 5 procent jämfört med samma månad föregående år.

Stockholm Arlanda Airport, Sveriges största flygplats, hade sammanlagt 1.883.000 resenärer under november, vilket är en minskning med 7 procent jämfört med samma månad föregående år. Antalet utrikesresenärer uppgick till 1.452.000, vilket är en minskning med 7 procent, medan antalet inrikesresenärer uppgick till 431.000, en minskning med 10 procent.

Göteborg Landvetter Airport hade sammantaget 479.000 resenärer under november, vilket är en minskning med 5 procent jämfört med samma månad föregående år. Antalet utrikesresenärer uppgick till 371.000, en minskning på 1 procent jämfört med november förra året. Inrikesresandet minskade med 16 procent och uppgick till 108.000 under november.

På Bromma Stockholm Airport reste sammanlagt 202.000 resenärer under november, vilket är en minskning med 12 procent jämfört med november förra året. Utrikesresandet är oförändrat, medan inrikesresandet minskade med 14 procent.

I linje med utvecklingen hittills i år visar Swedavias regionala flygplatser på lokala variationen även under november månad. Antalet resenärer uppgick sammanlagt till 438.000, vilket är en minskning med 8 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer