ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Inget oljeavtal klart ikväll – saudiarabisk tvekan om det kan bli av

Opecs förhandlingar om en förlängd produktionsbegränsning av oljeproduktionen slutade resultatlösa på torsdagskvällen. Saudiarabiens oljeminister Khalid Al-Falih uttrycker därtill tvekan om att ett avtal kan nås – och oljepriserna faller återigen.

”Det är inte alla som är beredda att skära ned lika mycket", säger han enligt internationella medier och tillägger:

”Ryssland är inte redo för en väsentlig nedskärning."

Enligt ett uttalande förordar Saudiarabien en produktionssänkning på 1 miljon fat per dag, men det tycks alltså Ryssland anse vara för mycket. Ryssland är som bekant inte medlem i Opec, men en mäktig allianspartner till kartellen. Utan rysk medverkan – ingen produktionsbegränsning.

”Intrycket att gruppen inte kan komma fram till ett beslut utan att först kolla av med Moskva är ett svårsvalt piller för vissa medlemmar", säger Derek Brower på konsultfirman RS Energy Group till Bloomberg.

Under torsdagen har oljepriserna åkt berg-och-dalbana. Spotpriset på Brentolja toppade vid 9-tiden på morgonen på nästan 62 dollar per fat men har under dagen legat på nivåer nere kring 58,60 dollar. Vid 19.30-tiden handlas den för 59,44 dollar, ner med 3,4 procent för dagen.

WTI-olja handlas samtidigt för 50,87 dollar, ner 4,1 procent för dagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer