ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Inget bussavtal för Hybricon i Skellefteå – men bolaget ska överpröva

I januari meddelade Hybricon en stororder från Skellefteå Buss, en upphandling som sedan överklagades i februari. Detta har lett till att det västerbottniska bussbolaget bestämt sig för att tilldela en annan leverantör kontraktet, vilket Hybricon nu vill överpröva.

Hybricon meddelade ordern på sex stycken tolvmeters elbussar som ska gå i Skellefteås stadstrafik i januari och uppgav då ett ordervärde om 35 miljoner kronor. Aktien steg som mest 165 procent den 17 januari när ordern, värd 35 miljoner kronor, meddelades. Vid stängning den dagen var aktien upp 114 procent.

Skellefteå Buss upphandling överklagades en månad senare av Wist Last & Buss, Nordens största fristående Volvoåterförsäljare. Bolaget riktade in sig på att Hybricon inte uppfyllde det omsättningskrav som Skellefteå Buss hade satt upp. 

Nu har Skellefteå Buss AB meddelat att tilldelning har skett till en annan leverantör efter överklagande till och beslut av förvaltningsrätten. Hybricon kommer att överpröva beslutet, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies