ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ingersoll-Rand avser köpa Precision Flow för 13 miljarder

Atlas Copcos irländsk-amerikanska konkurrent Ingersoll-Rand avser köpa Precision Flow Systems (PFS) för 1,45 miljarder dollar, motsvarande drygt 13,4 miljarder kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

PFS har verksamhet inom vätskehanteringssystem med utveckling och tillverkning av produkter inom vatten, lantbruk, livsmedels- och läkemedelsindustrin. Omsättningen var i fjol 400 miljoner dollar och bolaget har 1.000 anställda vid sju tillverkningsanläggningar.

Om förvärvet slutförs kommer PFS att slås ihop med Ingersoll-Rands verksamhet under varumärket ARO och där komplettera Ingersoll-Rands nuvarande vätskeflödesproduktportfölj, skriver bolaget.

"Med PFS blir Ingersoll-Rand väl positionerat som en ledande producent inom komplex pump- och flödeshantering för diversifierade och attraktiva marknader och vertikaler", skriver Ingersoll-Rand vidare.

Affären väntas bli slutfört i mitten på 2019.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer