ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Handelskriget

USA:s finansminister: Inga nya tullar mot Kina närmaste månaden

  • Foto: Evan Vucci

USA kommer inte införa några nya tullar mot Kina den närmaste månaden. Det uppger finansministern Steven Mnuchin enligt nyhetsbyrån Reuters.

Uttalandet kommer under en utfrågning i den amerikanska senaten på onsdagskvällen svensk tid.

Enligt finansministern kommer det dröja minst en månad innan de föreslagna tullarna om 25 procent på kinesiska varor till ett värde av 300 miljarder dollar kommer träda i kraft. Trumpadministrationen vill först studera hur amerikanska konsumenter påverkas av tullarna.

”Det kommer sannolikt inte fattas något beslut på minst 30 till 45 dagar”, säger Steven Mnuchin enligt Reuters.

Han uppgav samtidigt att han själv fortfarande är hoppfull om att förhandlingarna kan återupptas och att USA:s president Donald Trump och Kinas president Xi Jinping sannolikt kommer att mötas i slutet av juni. 

Kritiker har varnat för att prishöjningar på de varor som inkluderats i de senaste tullhoten framför allt kommer att drabba amerikanska konsumenter medan tidigare tullhöjningar slagit mot bolag.

Tidigare i maj höjde USA importtullarna på kinesiska varor till ett värde av 200 miljarder dollar från tidigare 10 till 25 procent sedan de två länderna misslyckats med att nå ett handelsavtal. Sedan dess har inga nya förhandlingsmöten ägt rum. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies