ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Inför börsdebuten: Q-lineas teckningskurs blev 68 kronor

Kursen i den nyemission som medicinteknikbolaget Q-linea genomförde inför fredagens börsnotering blev 68 kronor per aktie, vilket är i den högre delen av det preliminära intervallet på 60-70 kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande publicerat på torsdagskvällen inför fredagens handelspremiär, som föregåtts av en teckningsrekommendation i Dagens industri.

Nyemissionen med sagda teckningskurs var på 550 miljoner kronor, och blev fulltecknad:

"Intresset för erbjudandet har varit mycket stort, både bland institutionella investerare och bland allmänheten i Sverige. Erbjudandet var kraftigt övertecknat men samtliga investerare från allmänheten tilldelades aktier i erbjudandet", skriver Q-linea, dock utan att ange hur hög teckningsgraden var. Cirka 3.900 investerare har tecknat och tilldelats aktier i bolaget. 

Priset 68 kronor per aktie motsvarar ett totalt marknadsvärde på de utestående aktierna i Q-linea efter erbjudandets genomförande om 1.558 miljoner kronor.

Om övertilldelningsoptionen utnyttjas i sin helhet kommer marknadsvärdet av det totala antalet aktier i bolaget att uppgå till 1.640 miljoner kronor.

Q-lineas största aktieägare kommer att vara Q-Med-grundaren Bengt Ågerups riskkapitalbolag Nexttobe med 37,5 procent av de utestående aktierna, Investment AB Öresund med 9,3 procent och Fjärde AP-fonden med 6,7 procent.

Q-linea utvecklar lösningar för att vårdgivare ska kunna diagnostisera och behandla infektionssjukdom på kortast möjliga tid. Huvudprodukten närmar sig kliniska studier.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies