ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Industriproduktionen sjönk mer än väntat i euroområdet i juni

Euroområdets industriproduktion sjönk 2,6 procent på årsbasis i juni enligt statistikmyndigheten Eurostat. Det var ett större tapp än väntat. För hela EU sjönk industriproduktionen med 1,9 procent på årsbasis.

Industriproduktionen i euroområdet sjönk 1,6 procent i juni, jämfört med föregående månad, och sjönk 2,6 procent jämfört med samma månad föregående år. Det rapporterar Eurostat.

Förväntningarna pekade mot att produktionen skulle ha sjunkit 1,4 procent jämfört med föregående månad och sjunkit med 1,2 procent jämfört med motsvarande månad året före, enligt Reuters enkät.

I maj steg industriproduktionen med reviderade 0,8 procent jämfört med månaden före (0,9), och sjönk med reviderade 0,8 procent jämfört med samma månad föregående år (-0,5).

I hela EU sjönk industriproduktionen 1,5 procent i juni, jämfört med månaden före, och sjönk 1,9 procent jämfört med samma månad föregående år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer