ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Inditex stiger i Madrid – H&M följer med upp på fallande börs

Spanska klädkoncernen Inditex klättrar på Madridbörsen efter att ha lämnat en bättre rapport än förväntat för sitt första kvartal. På Stockholmsbörsen följer H&M med upp några tiondels procentenheter.

Strax innan klockan 11 är Inditex-aktien upp med 1,2 procent i Madrid och 3,5 procent i Frankfurt. På Stockholmsbörsens OMXS30-index, som tappar 0,6 procent vid samma tid, stärks Inditex svenska konkurrent H&M med 0,3 procent.

Överlag är det neråt på de europeiska och nordiska börserna på onsdagen. Frankfurts DAX-index tappar knappt en halv procent, tyngt av Adidas som tappar 2,8 procent och Deutsche Bank som sladdar efter med 2,6 procent minus.

I London tynger British American Tobacco FTSE-index som är ner med 0,6 procent. Parisbörsen faller 0,7 procent.

I Norden är bilden liknande med Köpenhamnsbörsen som enda undantag. OMXC20-index stärks med 0,3 procent hjälpt av en uppgång för Store Nord på 3,9 procent och Carlsberg på 1,0 procent. Smyckestillverkaren Pandora, som fått höjd rekommendation från SEB på onsdagsmorgonen, stiger med 0,7 procent.

I Oslo klättrar sportdetaljhandelskedjan XXL med 1,0 procent trots att man varnat för en svagare inledning på kvartalet än i fjol. Samtidigt meddelas att bolaget och ett bankkonsortium proaktivt enats om nya lånevillkor för det tredje kvartalet 2019.

Noteringar kl 11.15:

DAX, Frankfurt: -0,4 procent
FTSE, London: -0,6 procent
CAC40, Paris: -0,7 procent
OBX25, Oslo: -1,4 procent
OMXH25, Helsingfors: -1,0 procent
OMXC20, Köpenhamn: +0,3 procent

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies