ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Impilo fortsätter öka i Humana - passerar 20 procent

Omsorgsbolaget Humanas storägare Impilo ökar sitt innehav till 20 procent, det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Impilo ökar sitt innehav till 20 procent i omsorgsbolaget Humana. Antalet aktier som ägs av Impilo uppgick till 10.630.00 stycken den 7 oktober, vilket motsvarar exakt 20 procent, skriver Nyhetsbyrån Direkt.

Företaget blev storägare i Humana i januari 2019, då de köpte en större post motsvarande 12,5 procent.

I mars i år utökade Impilo sitt ägande i Humana till 18,5 procent och har under sommaren och hösten fortsatt att köpa aktier i omsorgsbolaget.

”Vi tycker att Humana är ett väldigt fint företag och det har varit attraktivt att köpa i marknaden till de priser som har varit”, sade Fredrik Strömholm, medgrundare av Impilo och styrelseledamot i Humana, till Di i en tidigare intervju.

Humana inledde året starkt men vände sedan nedåt och är i nuläget ned 8,8 procent sedan årsskiftet. Den senaste månaden har aktien dock hämtat sig med strax under 11 procent. På onsdagen backar aktien med minus 0,4 procent till kursen 54,6 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer