ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Impilo fortsätter öka i Humana

Investeringsbolaget Impilo Care har fortsatt att öka sitt innehav i Humana. Det senaste köpet gjordes i måndags och bestod av 80.000 aktier till ett värde av närmare 4 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

Impilo blev storägare i Humana i början av 2019 då en större post, motsvarande 12,5 procent, köptes av Argan Capital.

Under sommaren och hösten har Impilo fortsatt att kontinuerligt köpa aktier i bolaget. Med det senaste köpet har ägarandelen stigit till 19,5 procent av aktierna, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Fredrik Strömholm, som är partner och en av grundarna av Impilo, sitter i Humanas styrelse. Han var tidigare verksam inom riskkapitalbolaget Altor. 

Impilo är även grundat av Sören Mellstig som sedan i våras är ny ordförande för Humana. Han har tidigare varit vd för Gambro, haft ledande positioner på Akzo Nobel samt varit finanschef på Incentive. Han har även tidigare varit styrelseordförande i bland annat Trelleborg.

Humanas aktie inledde året med en uppgång, men har sedan en kurstopp den 19 mars tappat närmare 27 procent per onsdagens stängningskurs. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer