1515
Annons

Immunicum stiger efter nytt FDA-besked

Forskningsbolaget Immunicum har under onsdagen erhållit en så kallad Regenerative Medicine Advanced Therapy (RMAT) från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för bolagets huvudprodukt ilixadencel.

Aktien stiger över 12 procent på beskedet.

Innehåll från Nordisk RentingAnnons

Långsiktig och stabil partner

Volvo Cars strategiskt viktiga anläggning i Kista.
Volvo Cars strategiskt viktiga anläggning i Kista.Foto:Foto: Pixprovider

Strategiskt viktiga fastigheter har utöver ett operativt syfte också ett stort finansiellt värde som kan skapa god flexibilitet. Nordisk Renting erbjuder sina kunder möjligheten att skaffa eller frigöra kapital genom långsiktiga samarbeten som grundar sig i en leasingmodell med möjlighet till återköpsrätt.

Nordisk Rentings affärsidé är inte att driva driftnetto och värde genom vidare transaktioner – tvärtom. Bolaget förvärvar fastigheter med syfte att erbjuda kunderna en attraktiv hyreslösning och återköpsrätt på ett transparent och hållbart sätt. Affärsmodellen är kunddriven och passar såväl offentliga sektorn som storbolagen. 

– Vår lösning kan ses som en kombination av fastighetsägare och bank med syftet att möjliggöra för våra kunder att utveckla sin kärnverksamhet utan att för den skull förlora kontroll över sina strategiskt viktiga fastigheter. Modellen är densamma oberoende av typ av kund och tillgång men drivkrafterna och strukturen kan variera, säger Caroline Bertlin, vd på Nordisk Renting.

Läs mer om Nordisk Rentings affärsmodell här 

När kunderna ingår ett avtal med Nordisk Renting ingår ofta en återköpsrätt, något de uppmuntrar sina till kunder att använda – när det passar dem.

– Vi erbjuder kunden förutsägbarhet och kontroll. Dels genom att våra avtal är transparenta, dels genom återköpsrätt till ett förutbestämt amorterat värde; hela idén med samarbetet är att det ska vara möjligt för våra kunder att behålla kontrollen över sina strategiskt viktiga fastigheter, säger Jakob Persson, transaktionschef på Nordisk Renting.

Att Nordisk Renting lyckats bygga kundrelationer som varat i decennier beror på deras förmåga att anpassa sig efter kundens behov, som förändras i takt med samhällets utveckling. Nu avser de att göra samma resa med fler kunder som kan dra nytta av en långsiktig och stabil partner som kan erbjuda flexibla hyreslösningar.

Se om Nordisk Renting kan hjälpa ert företag eller organisation 

– Långsiktiga samarbeten är avgörande när världsläget ser ut som det gör idag. När marknaden är osäker vill vi kunna stå för stabilitet, något vi gjort sedan 1986, säger Caroline Bertlin och fortsätter:

– Ett exempel på vår styrka att göra affärer även i dessa tider är vår senaste transaktion, där vi i september ingått avtal om att förvärva tre fastigheter, samtliga fullt uthyrda till Volvo Cars. En affär som är möjlig tack vare en stabil och långsiktig kund med strategiskt viktiga fastigheter i relevanta affärslägen. 

Nordisk Rentings lösning lämpar sig för många fastighetstyper, från kommersiella fastigheter för lättindustri, lager och dagligvaruhandel till infrastrukturrelaterade fastigheter såsom depåer och energirelaterade tillgångar.

 

Om Nordisk Renting:

Nordisk Renting har över 30 års erfarenhet av hyreslösningar för fastigheter och infrastruktur i Norden. Vi har många samarbeten med statliga myndigheter och ledande nordiska företag. Vi kombinerar lokal närvaro och långa kundsamarbeten med en finansiell styrka via vår ägare NatWest.

 

Mer från Nordisk Renting

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nordisk Renting och ej en artikel av Dagens industri

Neråt på Stockholmsbörsen – Intrum rasade tvåsiffrigt

Det blev en stängning ned på stockholmsbörsen på måndagen med bank-och finansbolagen i bottenskiktet. Breda index stängde på dagslägsta, 697 punkter. 

Breda OMXSPI-index tappade 0,8 procent medan stobolagsindex backade med 0,3 procent.

Bland de bolag som det gick tyngst för i början av handelveckan stack storbankerna ut med tapp mellan 1,8 och 2,6 procent. Det var ändå en stilla västanfläkt jämfört med raset för Intrum på över 16 procent i spåren av att kredithanteringsbolaget meddelat att det, som en del av omvärderingsprocessen för det tredje kvartalet 2022, identifierat negativa justeringar inom ett spann om cirka 2,9-3,3 miljarder kronor som kommer att påverka Intrums resultaträkning negativt i tredje kvartalet. Aktien backade 17,9 procent.

Bland storbolagen presterade Evolution bäst sedan vd Martin Carlesund köpt aktier för cirka 100 miljoner kronor. Aktien avancerade 7,6 procent.

ABG Sundal Collier skriver i en färsk analys att tisdagens besked från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA var värre än befarat för forskningsbolaget Oncopeptides. Rekommendationen sänks från behåll till sälj medan riktkursen skruvas ned från 43 till 12 kronor. Aktien backade med 11,7 procent. 

/Texten uppdateras.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera