ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Imint tecknar licensavtal med Oppo – aktien stiger

Imint Image Intelligence har tecknat ett licensavtal för mjukvaran Vidhance med Guandong Oppo Mobile Telecommunications. Imint gör bedömningen att årets intäkter från avtalet kan uppgå till maximalt 10 procent av årets omsättning. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet ger Oppo möjighet att inkludera funktioner inom Vidhace för videoförbättring, bland annat videostabilisering. Avtalet omfattar Oppos smartphoneprodukter under varumärkena Oppo, Realme och OnePlus.

Avtalet löper årsvis med automatisk förlängning om inte uppsägning sker. Avtalet bygger på fasta licensavgifter per år, och inkluderar support och underhåll. Intäkter från avtalet är beroende av kundens design-in-beslut för olika varumärken, och vilka Vidhance-funktioner som inkluderas i kundens produkter. 

"Med detta avtal har vi tagit ett centralt grepp om den kinesiska smartphonemarknaden, och vi har de fyra stora bolagen som kunder, med de tidigare avtalen med Huawei, Xiaomi och Vivo", kommenterar vd Andreas Lifvendahl.

Imint Image Intelligence, som är listad på Spotlight, stiger på beskedet. Aktien steg som mest över 12 procent men kursuppgången har mildrats till 8 procent vilket gör att aktien nu handlas runt 16,2 kronor.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies