ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ilija Batljan blir storägare i modebolag – aktien rusar

  • Ilija Batljan. Foto: TT/Odd Molly.

Modebolaget Odd Molly förvärvar en logistikfastighet för 75,6 miljoner kronor. Förvärvet sker genom en apportemission som innebär att fastighetens nuvarande ägare Ilija Batljan blir Odd Mollys största aktieägare. Modebolaget rusar med drygt 20 procent efter att nyheterna presenterats. 

Odd Molly fyrade av ett ordentligt nyhetsbatteri under tisdagseftermiddagen. Till att börja med att bolaget har tecknat avtal om att förvärva en logistikfastighet genom förvärv av samtliga aktier i fastighetens nuvarande ägarbolag Ilija Batljan Invest Kristianstad Fastigheter.

Betalning sker genom en apportemission av 16,8 miljoner nyemitterade aktier till en teckningskurs på 4,5 kronor per aktie. 

”Förvärvet av en större logistikfastighet innebär ett viktigt vertikalt steg i värdekedjan. Med tolvåriga hyreskontrakt i grunden kommer detta bidra med stabila kassaflöden och med fortsatt intressanta utvecklingsmöjligheter framöver. Genom transaktionen blir Ilija Batljan, ägare till Fastighetsbolaget, även största ägare i Odd Molly”, säger Patrik Tillman, styrelseordförande i Odd Molly, i ett pressmeddelande.

Vidare har Odd Molly tecknat avtal om att förvärva Used By, en digital plattform för försäljning av secondhand-mode, som blir ett nytt affärsområde för bolaget. Förvärvet sker genom en apportemission av drygt 2,5 miljoner nya aktier till kursen 4,5 kronor per aktie. 

”Genom förvärvet av den etablerade digitala handelsplattformen för secondhand-mode Used By kompletteras den existerande verksamheten med ett nytt affärsområde för att möta det snabbt växande intresset för hållbar konsumtion och marknaden för secondhand-försäljning av varumärkeskläder”, säger Patrik Tillman. 

För det tredje har Odd Molly även beslutat om en riktad nyemission på omkring 16 Mkr till Jakob Ryer och fastighetsprofilen Rutger Arnhults M2 Capital Management. Även i nyemissionen ligger teckningskursen på 4,5 kronor per aktie vilket motsvarar en premie på 13,6 procent jämfört med måndagens stängningskurs på 3,96 kronor. 

Givet att samtliga affärer går i lås kommer Ilija Batljan äga 44,5 procent av Odd Molly. 

”Bolaget har för Ilija Batljan och hans helägda bolag Ilija Batljan Invest Kristianstad AB, ägare av Fastighetsbolaget, ansökt om och erhållit undantag från budplikt på övriga aktier i Odd Molly”, skriver Odd Molly i pressmeddelandet. 

Den ovan nämnda logistikfastigheten har en uthyrningsbar yta på 16.469 kvadratmeter. Den uthyrningsbara ytan hyrs för närvarande ut till GDL Transport och Norrlandspall som båda har hyresavtal som sträcker sig fram till 2031. Hyresintäkterna uppgår till 8,5 Mkr respektive 1,4 Mkr om året. 

”Styrelsen bedömer att förvärvet av Fastighetsbolaget genererar stabila kassaflöden för Odd Molly och medför en attraktiv breddning av verksamhetsinriktningen mot fastigheter med inriktning på logistik”, skriver Odd Molly. 

Odd Molly-aktien rusar med 18,7 procent till kursen 4,7 kronor per aktie efter beskedet. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer