ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Icelandair avbryter förvärvet av Wow Air

Det isländska flygbolaget Icelandair Groups förvärv av det isländska lågprisflygbolaget Wow Air har avbrutits. Båda parterna var överens om beslutet. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Det var i början av november som Icelandair meddelade att bolaget tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Wow Air. Tanken var att betalningen skulle ske med aktier i Icelandair, men på torsdagen meddelade bolagen att köpet avbrutits. 

"Icelandair Groups planerade förvärv av Wow Air kommer inte att gå igenom. Båda företagens styrelse och ledning har arbetat med det här projektet på allvar. Denna slutsats är verkligen en besvikelse", säger Bogi Nils Bogason, tillförordnad vd för Icelandair, i ett pressmeddelande. 

Enligt pressmeddelandet var det osannolikt att samtliga vilkor i avtalet skulle uppfyllas i tid till Icelandairs planerade bolagsstämma den 30 november. Därmed var det osannolikt att bolagets styrelse skulle kunna rekommendera aktieägarna att godkänna avtalet. Som en konsekvens av detta har båda bolagen kommit överens om att kasta in handduken och avbryta affären. 

"Det stod klart från början att det var en ambitiös uppgift att fullfölja samtliga villkor i avtalet under den här korta perioden. Vi tackar Icelandairs ledning för detta utmanande projekt", säger Skúli Mogensen, vd och grundare för Wow Air, i en kommentar. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies