ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ice Group skjuter upp notering på Oslobörsen

  • Hans-Holger Albrecht Foto: Di/TT

Det norska telekombolaget Ice Groups styrelse, där MTG:s tidigare vd Hans-Holger Albrecht är ordförande, har beslutat sig för att skjuta upp noteringen på Oslobörsen. Beslutet är en konsekvens av de försämrade villkoren på finansmarknaden. 

Turbulensen på världens aktiemarknader sätter käppar i hjulen även på noteringsfronten. Efter att på tisdagen ha blivit godkänt för notering på Oslobörsen meddelade Ice Group på torsdagen att bolaget skjuter upp noteringen. 

"Även om Ice Group har fått mycket positiv feedback för sitt affärscase och de höga nätverkstillväxtplanerna i Norge så har den ökade turbulensen på de globala finansmarknaderna, inklusive Dow Jones snabba nedgång den här veckan, gjort att investerare har blivit allt mer försiktiga. Som en konsekvens av detta har styrelsen beslutat sig för att skjuta upp noteringsprocessen", skriver Ice Group i ett pressmeddelande.  

Ice Group skriver vidare att börsnoteringen kan komma att återupptas när marknadsvillkoren är mer gynnsamma. 

”Anledningen till att vi genomför börsnoteringen är att vi behöver ta in kapital för att finansiera vår fortsatta nätutbyggnad, där vi ska installera ytterligare 2 000 basstationer. Vi har i dag 83 procents täckning och 64 procent av trafiken går nu i egna nät. Det ska vi lyfta till 95 procents täckning och där 90 procent av trafiken går i egna nät”, sa Eivind Helgaker, vd på Ice Group, till Di tidigare i veckan. 

Ice Groups styrelseordförande är Hans-Holger Albrecht som tidigare var vd för MTG och Millicom. 

Ice Groups huvudägare är industrigruppen Access Industries. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies