ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ica reserverar 110 miljoner för strukturkostnader

  • Foto: Pedersen, Terje

Dagligvarujätten Ica Group reserverar 110 miljoner kronor i det fjärde kvartalet 2018 för strukturkostnader i samband med en tidigare kommunicerad organisationsförändring för Ica Sverige. 

Förändringen innebär även att omkring 200 tjänster, inklusive vakanser, i Ica Sverige försvinner och att bolaget sparar cirka 180 Mkr årligen med start andra halvåret 2019. 

"Vi får nu en organisation som ännu bättre kan möta kundernas och butikernas förväntningar och vi kan fortsätta satsa i de områden som är viktiga för att vinna i framtiden. Självklart förstår vi den oro detta skapar hos de personer vars tjänster avvecklas eller förändras och vi är måna om att genomföra förändringen på ett så bra sätt som möjligt för alla som berörs", säger Anders Svensson, vd på Ica Sverige, i ett pressmeddelande. 

Syftet med organisationsförändringen är enligt Ica att frigöra resurser för satsningar på bland annat digitalisering. Förhandlingar med fackliga organisationer är inledd och enligt pressmeddelandet är ambitionen att den nya organisationen ska vara igång det andra kvartalet 2019. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies