ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Hydro-chef uppges ha hackats – tros inte ha samband med it-attack

  • Foto: Hagen, Fredrik

En högt uppsatt chef på Norsk Hydro uppges ha blivit utsatt för en så kallad phishingattack, skriver norska tidningar. Men enligt bolaget tycks det inte finnas något samband med den tidigare allvarliga it-attacken mot företaget.

Det är ett knappt år sedan bolaget utsattes för en omfattande så kallad ransomware-attack som påverkade bolagets verksamheter och som beräknas ha kostat företaget mellan 300 och 350 miljoner norska kronor.

Häromdagen varnade datasäkerhetsföretaget Malware Hunter Team i en tweet Norsk Hydro för att en vice vd på bolaget blivit utsatt för en phishingattack. Norsk Hydros it-avdelning har informerats om uppgifterna och arbetar enligt presschefen Halvor Molland med att utreda saken.

”Jag känner till ärendet. Vi fick ett tips om att någon har använt en av Hydros epostadresser. Vi har fått lite mer detaljer och behandlar det som en säkerhetshändelse”, säger han till digi.no.

Enligt Halvor Molland finns det inget som tyder på att företagets system har komprometterats.

”Vi har ingen anledning att tro det, men det är något som vi undersöker.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer