ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Husqvarnas nya mål rosas inte av marknaden – aktien faller

Utomhusproduktbolaget Husqvarnas kapitalmarknadsdag på tisdagen har börjat i moll. De finansiella mål som släpptes före börsöppningen har tagits emot med kalla handen av investerarna.

Husqvarna har satt tre finansiella mål för ”nästa fas”, från och med 2020. Ett av målen är en rörelsemarginal på ”över 10 procent”, vilket vid första anblick ser snarlikt ut det tidigare målet om ”minst 10 procent”.

Det andra målet är en årlig nettoomsättningstillväxt på 4-5 procent, vilket definieras som 2 procentenheter över marknadstillväxten (historiskt 2-3%). Bolaget ska även ha ett rörelsekapital i förhållande till nettoomsättningen på högst 25 procent.

Aktien faller 6 procent i inledningen som mest omsatt på Stockholmsbörsen. SEB är största nettosäljare och ABG Sundal Collier är största nettoköpare. 

Husqvarnas kapitalmarknadsdag inleds klockan 10 i Huskvarna. Presentationerna hålls av koncernens vd, finanschef, teknikchef och cheferna för de tre divisionerna Husqvarna, Gardena och Construction.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer