ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Husqvarna siktar högre – höjer marginalmålet

Husqvarna har satt tre finansiella mål för "nästa fas", från och med 2020. Det framgår av ett pressmeddelande inför bolagets kapitalmarknadsdag på tisdagen.

Ett av de nya målen är att ha en årlig nettoomsättningstillväxt på 4-5 procent, som definieras som 2 procentenheter över marknadstillväxten (historiskt 2-3 procent). Detta kan jämföras med tidigare mål 3-5 procent där Husqvarnas ambition var att växa 1-2 procentenheter mer än marknaden.

Vidare är det finansiella målet att ha en rörelsemarginal över 10 procent. Det kan jämföras med tidigare mål om minst 10 procent.

Di:s Anders Hägerstrand pekade i en analys på måndagen på att det fanns förväntningar i marknaden om en höjning av rörelsemarginalen och att beskedet kunde få stor kurspåverkan. 

Det tredje målet är att ha ett rörelsekapital i förhållande till nettoomsättningen på högst 25 procent, vilket är i linje med tidigare mål.

"Vår resa sedan 2013 har handlat om att förbättra lönsamheten och har samtidigt gjort stora omstruktureringar och investeringar för att stärka vårt marknadsledarskap och tekniska ledarskap. Vi är nu redo för att ta nästa steg i vår tillväxtresa med en rörelsemarginal på över 10 procent", säger vd Kai Wärn i pressmeddelandet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer