1515

Hugo Boss sänker prognos för helåret – efter oroligheter i Hongkong

Det tyska klädmärket Hugo Boss presenterade preliminära siffror för det tredje kvartalet samt sänkte sin prognos för helåret 2019. Det framgår av ett pressmeddelande.

Innehåll från Svenska TrävarugruppenAnnons

Svenska Trävarugruppen satsar på framtidens material

Det finns ett stort behov av att bygga hus och fastigheter i Sverige idag och allt fler har insett fördelen med träbyggen. Svenska Trävarugruppen ser en strukturell förändring på marknaden där många industrier ställer om sin produktion från andra material till olika träslag. – Vi tror detta är början på en lång resa uppåt – trä är en otroligt spännande framtidsprodukt, säger Ulric Wilhelmsson, koncernchef Svenska Trävarugruppen.

Svenska Trävarugruppen (STVG) är en koncern som samlar olika trägrossister- och producenter i syfte att ta ett helhetsgrepp på och stötta den konsolidering av trävarubranschen som pågår. Koncernen grundades för två år sedan och har sedan dess förvärvat bland annat förädlings- och distributörsbolagen Wiwood och Fredricsons Trä, som är leverantörer av bland annat skivmaterial, massivträ och balk till exempelvis bygghandel, möbel- och förpackningsindustrin. Andra förvärv är laminatexperterna Direktlaminat.

– Vi är precis i början på vår resa men har ändå stor branscherfarenhet tack vare våra förvärvade bolag, säger Ulric.

Trä ett självklart material

De senaste åren har trä seglat upp som ett självklart material inom byggbranschen, man har helt enkelt insett att det är smart att bygga i trä – såväl konstruktions- och säkerhetsmässigt som ur hållbarhetssynpunkt.

– Nu öppnar man upp för högre höjder med trä och vi går mer och mer ifrån sten och betongbyggen då det inte är så klimatsmart. TMF, som är en branschorganisation för den träförädlande industrin och möbelindustrin i Sverige, har drivit på den här frågan och tittat på det ur ett eldsäkerhetsperspektiv. Det finns en allmän uppfattning om att trä skulle vara brandfarligt men så är det inte. Om man bygger rätt enligt de direktiv som finns är trä minst lika brandsäkert som andra byggmaterial, säger Ulric.

Satsar på logistikutveckling

Utöver att vara en samlingskoncern för trägrossister- och producenter satsar Svenska Trävarugruppen mer och mer på logistikutveckling. Även här finns ett tydligt hållbarhetstänk.

– Vi har bilar som går slingor med fasta leveransdagar. Vi vill hjälpa våra kunder att vara mer effektiva genom att förse dem med varorna på ett kontinuerligt och smidigt vis, där och när de behöver dem. De behöver då inte ha ett stort lager själva, utan kan lägga allt sitt fokus på sin egen verksamhet, menar Ulric.

Vill förvärva fler

Miljövinsterna med att använda trä som byggmaterial är obestridliga, menar Ulric. Trä är ett naturligt, ekologiskt 100% förnybart material som dessutom äter koldioxid.

– Behovet av att bygga är stort och om vi går över till att bygga ännu mer i trä kommer framtiden vara väldigt ljus, inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi tror detta är början på en lång resa uppåt. Trä är framtidens material och nu blickar vi framåt för att se hur vi kan förvärva fler till den här grupperingen, avslutar Ulric.

Fakta

Svenska Trävarugruppen AB ägs av Peter Gyllenhammar AB och är en One-stop-shop mot bygghandeln och träindustrin. Huvudkontoret ligger i Hjortsberga men verksamheten finns i Arlöv, Göteborg, Hjortsberga, Kallinge, Rönås, Stockholm, Vaggeryd och Vittsjö. Svenska Trävarugruppen är en ny koncern med lång historia och 160 anställda. Koncernen växer genom förvärv och organiskt med en stark marknadsorganisation.

Läs mer här

 

Mer från Svenska Trävarugruppen

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Svenska Trävarugruppen och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?