ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Huawei öppnar för att leverera 5G-chip till Apple

Huawei är öppna för att sälja 5G-chip till Apple, något som skulle innebära en drastisk strategiförändring för bolaget.

Det sade Ren Zhengfei, den kinesiska telekomtillverkarens grundare och vd, i en intervju med CNBC.

Apple har ännu inte lanserat någon Iphone, bolagets telefonmärke, som är 5G-redo. Samtidigt är bolaget i en bitter patentstrid med Qualcomm, den chipleverantör som Apple förlitat sig på i tidigare modeller. Bland favoriter att eventuellt ersätta Qualcomm har särskilt Intel pekats ut, men bolaget har lidit förseningar i utvecklingen av 5G, något som skulle kunna bereda väg för Huawei, enligt nyhetskanalen.

Vägen fram till en sådan affär är dock mest troligt kantad av besvär. Amerikanska politiker och myndigheter har vid upprepade tillfällen varnat för att Huaweis teknik ska möjliggöra för den kinesiska regimen att bedriva spionage och därför förbjudit användning av Huawei-teknik. Det är något som motsagts av bolaget.

Huaweis grundare talade dock smickrande om både USA:s president Donald Trump och om Apple, som tillsammans med Samsung är Huaweis främsta konkurrent på mobilsidan.

"Steve Jobs var inte stor bara för att han skapade Apple. Han skapade en hel ny era med internet i mobiltelefonen", sade Ren Zhengfei till CNBC.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies