ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

SAS riktkurs sänks med 10 kronor – här är dagens rekar

HSBC skruvar ner rekommendationen för flybolaget SAS, medan Barclays Capital återupptar bevakningen av Swedish Match.

HSBC sänker sin rekommendation för SAS till behåll från köp. Riktkursen sänks till 16 från 26 kronor. Flygbolagets aktie stängde på 15,44 kronor på onsdagen.

Barclays Capital återupptar bevakningen av Swedish Match med rekommendationen övervikt. Riktkursen är 530 kronor. Aktien stängde på 454 kronor på onsdagen.

Bilprovningsbolaget Opus har fått en uppgraderad rekommendation till köp från tidigare behåll av Kepler Cheuvreux. Riktkursen sätts upp till 6,75 kronor från tidigare 6,25 kronor. Den nya riktkursen motsvarar en kurspotential på 23 procent gentemot onsdagens stängning.

Pareto Securities inleder bevakning av Nibe med rekommendationen sälj och riktkursen 110 kronor.

Under kommande år kommer Nibe att gynnas av trenden mot förnybar energi och energieffektiva lösningar och det finns stark tillväxtpotential inom värmepumpar som är Nibes primära marknad, enligt Pareto. Pareto tror samtidigt att den industriella efterfrågan försvagas 2019 och 2020.

”Även om man baserar vår värdering på Nibe i ett förvärvsscenario är nuvarande värdering för hög”, blir Paretos slutsats.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Veoneer till 16 dollar från 19 dollar. Rekommendationen minska upprepas.

Aktien stängde på 17,96 dollar på onsdagen i New York och på 176,10 kronor i Stockholm. Den nya riktkursen motsvarar cirka 154 kronor.

Kepler Cheuvreux riktkurs är den lägsta i Bloombergs sammanställning gällande den USA-noterade aktien. Sammanställning omfattar uppgifter från 21 mäklare och banker.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies