ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

HSB: Regeringen borde backa tillbaka amorteringskravet

  • Foto: Anders Wiklund/TT

Det är möjligen lite svårsmält för den nygamle finansmarknadsministern Per Bolund, men han borde överväga att backa tillbaka det senaste amorteringskravet. Det anser HSB:s förbundsordförande Anders Lago.

I ett pressmeddelande välkomnar bostadskooperationen HSB att ansvaret för bostadsfrågor hamnar på finansdepartementet, där Per Bolund är kvar som finansmarknadsminister.

”Det är en förutsättning för att finansieringen av framtidens bostäder kommer upp på den politiska dagordningen igen”, skriver Anders Lago i ett pressmeddelande.

Han konstaterar samtidigt att det var Per Bolund som gav Finansinspektionen i uppdrag att införa de nya amorteringskrav som trädde i kraft under förra mandatperioden. HSB efterfrågar nu en ny inriktning på bostadspolitiken som dels får fart på byggandet igen och underlättar för människor att köpa bostad. 

”Idag får hushåll med ganska goda inkomster inte längre lån för att köpa bostad. Det kanske är en smula svårsmält för Per Bolund, men vi behöver vi diskutera om inte det sista amorteringskravet bör dras tillbaka. Och vi är i behov av en ny social bostadspolitik där stöd till bosparande, ökat bostadsbidrag och sänkt flyttskatt ingår”, säger Anders Lago. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies