ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Hongkongbörsen avbryter försök att köpa Londonbörsen

Hongkongbörsens försök att köpa upp Londonbörsen för 32 miljarder pund läggs ner. Trots en tre veckor lång charmoffensiv har asiaterna inte lyckats övertyga ledningen i den brittiska börsoperatören om affärens fördelar.

Hongkongbörsen, HKEX, säger sig vara besvikna över att de inte kunnat få med sig Londonbörsen i sin vision, men medger att en fortsättning av budpropåerna inte skulle vara av deras aktieägares intresse, rapporterar Financial Times.

”Styrelsen för HKEX fortsätter att tro att en sammanslagning av LSE och HKEX är strategiskt rätt och skulle skapa en världsledande marknadsinfrastrukturgrupp,” uppger Hongkongbörsen i ett uttalande.

Hongkongbörsens lämnade sitt första bud på sin dito i London den 11 september. Bara två dagar senare avvisade Londonbörsen budet, då styrelsen tillsammans med finansiella och juridiska rådgivare beskrev förslaget som ”oönskat, vagt och mycket villkorat”.

Londonbörsen har samtidigt ett liggande bud på dataleverantören Refinitiv, en affär som klargjordes den 1 augusti på motsvarande över 260 miljarder kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer