ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Hongkong-demonstranter manar till fredligare protester

Demonstranter i Hongkong debatterar huruvida de ska sänka temperaturen i protesterna när en ny helg närmar sig, rapporterar Bloomberg News.

Vissa aktivister, som oroas för att våld och destruktiv taktik riskerar att stöta bort mer måttliga supportrar, har uppmanat andra att skala ner vandalismen som har stängt affärer, banker och tågstationer runt om i staden. Deras oro inkluderar att ge Hongkongs högsta politiska ledare Carrie Lam skäl att skjuta upp nästa månads lokalval eller få amerikanska kongressledamöter att avstå från att rösta igenom en lag som ska stötta proteströrelsen i Hongkong.

Ett inlägg som cirkulerade på ett socialt forum som är populärt bland unga Hongkongbor varnade för att ytterligare våld skulle riskera att skapa intern splittring inom den bredare pro-demokratirörelsen, som lobbat för mer fredliga aktioner, snarare än radikala och störande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer