1515
Annons

Höjda riktkurser för New Wave – här är dagens rekar

DNB höjer riktkursen för New Wave och sänker riktkursen för Storskogen. Här är en sammanställning av torsdagens riktkurs- och rekommendationsförändringar.

Innehåll från Nevel ABAnnons

Nevel möjliggör ökad produktionskraft och minskade utsläpp

Stefan Johnsson, försäljningsdirektör på Nevel. En av Nevels produktionsanläggningar.
Stefan Johnsson, försäljningsdirektör på Nevel. En av Nevels produktionsanläggningar.

Volatila priser, fossila utsläpp och osäkerhet kring framtida kostnader och energiförsörjning får allt fler energiintensiva företag att söka lösningar i cirkulära energi- och ekonomisystem. Det är i linje med en hållbar utveckling där övergången från fossila bränslen till förnybar energi möjliggörs.

Energikris, miljölagstiftning och nya krav driver företag i riktning mot att bli koldioxidneutrala. Ett effektivt sätt att nå det målet är att överlåta energiproduktionen till en partner med expertkunskaper. På så sätt kan energiintensiva företag frigöra kapital, fokusera på kärnverksamheten och bli mer konkurrenskraftiga. Men Sverige ligger fortfarande långt efter andra länder när det gäller att outsourca sin energiproduktion.

– Här ser vi en stor tillväxtpotential. Industrins intresse för att välja bort olja och gas har ökat enormt i samband med energikrisen och klimatdebatten, säger Stefan Johnsson, försäljningsdirektör på Nevel. 

Nevel hjälper kunderna att bli energieffektiva och konkurrenskraftiga genom att skapa hållbara och kostnadseffektiva lösningar byggda på cirkulär ekonomi. Nevel tar samtliga kostnader för investeringar samt drift och underhåll. Bolaget administrerar även ansökningar för investeringsstöd och alla nödvändiga tillstånd. Resultatet blir en effektiv och pålitlig energileverans.

– Vi kan antingen förvärva och uppdatera kundens befintliga anläggning eller bygga en helt ny. Sedan levererar vi energi i den omfattning som behövs och när den behövs, säger Stefan Johnsson.

Nevels svenska industrikunder får för närvarande fossilfri energi till ett stabilt och förutsägbart pris. Svängningar i olje- och gaspriser påverkar inte leveransen alls. Nevel strävar efter en lokal bränsleförsörjning i så hög grad som möjligt. 

– Utöver att enbart leverera energi försöker vi hela tiden utnyttja spillvärme och andra restprodukter som uppstår i kundens egen produktion. Vi strävar alltid efter att bygga ett så hållbart och cirkulärt energisystem som möjligt. 

Nevel erbjuder även den mest sofistikerade digitala plattformen i branschen, där data från olika anläggningar sammanställs och jämförs. Utifrån detta tas beslut om exempelvis mängden bränsle, blandningen och syrgasnivån vilket också påverkar kostnader och utsläpp.

– I stället för att ha lokal övervakning på mindre anläggningar så kan vi styra och övervaka dem centralt.

Energins andel av de totala kostnaderna har för många industrier inte varit särskilt betydande tidigare. I dag har situationen förändrats radikalt och vissa företag måste antingen höja priserna eller minska produktionen. 

– Därför är det smart att dra nytta av de synergieffekter som uppstår tack vare de energianläggningar och nät vi driver. Företag bör betala för energin som en tjänst. Det är oftast billigare och definitivt smidigare.

Att ställa om till hållbarare produktion gynnar inte bara miljön utan också affärerna.

– Forskningen är tydlig. Hållbara företag har lojalare kunder och bättre företagskultur.

 

Om Nevel:

Nevel är ett infrastrukturföretag som erbjuder framtidssäkra industriella och kommunala lösningar. Nevel driver mer än 130 energiproduktionsanläggningar samt över 40 fjärrvärmenät. Företagets årliga omsättning är 100 miljoner euro. Nevel sysselsätter 150 experter i Sverige, Finland och Estland. Nevel ägs av Ardian, ett världsledande privatägt investeringshus med tillgångar på 100 miljarder USD under förvaltning eller rådgivning i Europa, Amerika och Asien.

 

Läs mer om Nevel och deras industriella infrastrukturlösningar! 

Läs mer om Nevel här!

 

Mer från Nevel AB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nevel AB och ej en artikel av Dagens industri

Carnegie sänker riktkursen för EQT – här är dagens rekar

Carnegie har skruvat ned sin riktkurs för riskkapitalbolaget EQT medan SEB har sänkt sin för nischbanken Collector. Här är en sammanställning av onsdagens rekommendations- och riktkursförändringar. 

SEB sänker riktkursen för Collector Bank från 35 till 29 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Aktien stängde på 28,03 kronor. 

Carnegie sänker riktkursen för EQT från 331 till 300 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 226 kronor. 

Carnegie sänker riktkursen för Tele2 från 150 till 132 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängd på 99,38 kronor. 

Deutsche Bank sänker riktkursen för Boliden från 360 till 350 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Aktien stängde på 362,95 kronor. 

Carnegie sänker riktkursen för Sinch från 80 till 60 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 16,46 kronor. 

Goldman Sachs höjer riktkursen för Loomis från 335 till 355 kronor. Rekommendationen neutral upprepas. Aktien stängde på 280,2 kronor. 

Goldman Sachs höjer riktkursen för Securitas från 75 till 80 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Aktien stängde på 81,66 kronor. 

Morgan Stanley sänker riktkursen för Skanska från 160 till 150 kronor. Rekommendationen jämvikt upprepas. Aktien stängde på 145,95 kronor. 

Jefferies sänker riktkursen för Skistar från 145 till 135 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 109,1 kronor. 

Carnegie höjer riktkursen för Munters från 70 till 93 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 84,25 kronor. 

Carnegie sänker riktkursen för Garo från 155 till 105 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Aktien stängde på 106,7 kronor. 

Handelsbanken Capital Markets har gjort förändringar i sina kortsiktiga rekommendationer, på tre månaders sikt, för flera aktier i verkstadssektorn. För Sandvik, SKF, Epiroc, Volvo och ABB sänks de kortsiktiga rekommendationerna till behåll, från köp. Det ska noteras att Handelsbanken Capital Markets höjer Volvos långsiktiga rekommendation, på tre års sikt, till övervikt från market perform.

För Gränges sänks den kortsiktiga rekommendationen till sälj, från behåll.

För Alfa Laval höjs däremot den kortsiktiga rekommendationen till behåll, från sälj.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin långsiktiga rekommendation, på tre års sikt, för Telia till outperform från tidigare market perform. Riktkursen sänks samtidigt till 48 från 52 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på tisdagen på 32:95 kronor.

Källor: Nyhetsbyrån Direkt, Finwire, Bloomberg. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera