ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Höjd riktkurs för H&M men sänkningar för SAS och Veoneer

Amerikanska JP Morgan höjer riktkursen för modejätten H&M. Samtidigt skriver analytiker ned riktkurserna för flygbolaget SAS och bilsäkerhetsbolaget Veoneer.

JP Morgan upprepar rekommendationen undervikt för H&M men höjer riktkursen från tidigare 110 till 115 kronor. Aktien handlas runt 150,1 kronor kort innan börsstängning på fredagen.

Wolfe Research har sänkt sin riktkurs för Veoneer från tidigare 17 till 14,5 dollar, motsvarande 138,5 kronor. Rekommendationen underperform upprepas. Aktien är upp 0,6 procent i linje med index till 173 kronor med en kvart kvar av fredagshandeln.

Norska Pareto Securities har sänkt riktkursen för SAS med 26 procent från tidigare 27 till 20 kronor. Köprekommendationen upprepas dock. I en analys som Finwire tagit del av motiveras riktkurssänkningen med effekterna av pilotstrejken tidigare i år samt högre bränslepriser och negativa valutaeffekter.

Pareto sänker prognosen för helårsresultatet före skatt med 46 procent till 815 miljoner kronor samtidigt som prognoserna för de två kommande åren sänks med 20-25 procent enligt Finwire.

Aktien handlas ned 0,6 procent till knappt 14,7 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer