ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Hoist Finance förhandlar om miljardförvärv i Polen

  • Klaus-Anders Nysteen, vd för Hoist Finance. Foto: Bo Mathisen

Kredithanteringsbolaget Hoist Finance har lagt ett bud på motsvarande över 2,4 miljarder svenska kronor för att förvärva polska Getbacks tillgångar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hoist Finance har lagt ett bud på polska Getbacks tillgångar. Budet uppgår till över 1 miljard polska zloty enligt ett pressmeddelande. I svenska kronor motsvarar det 2,4 miljarder vilket kan jämföras med att Hoists portföljförvärv uppgick till drygt 2,6 miljarder kronor i det tredje kvartalet.

Getback befinner sig i rekonstruktion sedan maj i år och har nu lämnat in en uppdaterad förlikningsplan baserad på Hoists bud till domstolen i Wroclaw som hanterar ärendet.

Förvärvet är villkorat på att Getbacks fordringsägare godkänner förlikningen. En sådan omröstning kommer äga rum tidigast den 17 december. Målsättningen är att nå en överenskommelse innan slutet av året enligt pressmeddelandet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer