ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
HQ:s undergång

Högsta domstolen beviljar inte prövningstillstånd i HQ-fall

HQ AB:s likvidator överklagade förra årets avgörande i Svea hovrätt som innebar ett förlikningsavtal mellan de inblandade parterna. Nu meddelar Högsta domstolen att man inte beviljar prövningstillstånd. 

Det nekade prövningstillståndet innebär att det ingångna förlikningsavtalet mellan HQ AB:s konkursbo och Öresund med flera vinner laga kraft och att Svea hovrätts avgörande därmed står fast. 

"Detta innebär att parternas samtliga mellanhavanden nu är slutligt reglerade", skriver Öresund i ett pressmeddelande.

Förlikningen som uppnåddes efter tingsrättsdomen innebar att HQ:s konkursförvaltare lät bli att överklaga den tingsrättsdom där Mats Qviberg med flera vann mot HQ AB:s konkursbo - ytterst dess aktieägare. I gengäld, för att slippa hovrättsprocessen och risken att förlora där, efterskänkte Mats Qviberg sin rätt till sagda rättegångskostnader. Di gjorde en genomgång av turerna i fallet under september förra året.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer