ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Högre vinst än väntat från storbanken – aktien stiger i förhandeln

  • Foto: Bloomberg.

Den amerikanska storbanken Citigroup redovisade en justerad vinst per aktie på 1,83 dollar under det andra kvartalet. Analytikerna hade i snitt väntat sig en vinst per aktie på 1,8 dollar enligt Bloombergs sammanställning. Aktien stiger med 1,2 procent i måndagens amerikanska förhandel. 

På måndagen var det dags för Citigroup att presentera sina siffror för det andra kvartalet 2019. Intäkterna landade på 18,8 miljarder dollar viket var över analytikernas prognos på 18,5 miljarder dollar. 

”Vi navigerade framgångsrikt i en osäker miljö genom att genomföra vår strategi och med disciplinerad kostnads-, kredit- och riskhantering”, säger Michael Corbat, vd för Citigroup, i rapporten. 

Storbankens nettoresultat landade på 4,8 miljarder dollar vilket kan jämföras med 4,5 miljarder dollar under det andra kvartalet 2018. 

Citigroups intäkter från ränterelaterad handel uppgick till 3,3 miljarder dollar vilket var över väntade 3 miljarder dollar. De aktiehandelsrelaterade intäkterna uppgick i sin tur till 790 miljoner dollar vilket var under analytikernas prognos på 824 miljoner dollar. 

Intäkterna från investment banking landade på 1,3 miljarder vilket var något över analytikernas prognos. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer