ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Högre vinst än väntat från JP Morgan

  • Foto: Peter Foley

Den amerikanska storbanken JP Morgan redovisade en vinst per aktie på 2,82 dollar under det andra kvartalet vilket var över analytikernas prognos på 2,49 dollar enligt Bloombergs sammanställning.

Rapportfloden är nu i full gång på andra sidan Atlanten och på tisdagen var det dags för JP Morgan att presentera sina siffror för det andra kvartalet 2019. Omsättningen landade på 29,6 miljarder dollar vilket var över analytikernas prognos på 28,9 miljarder dollar enligt Bloombergs sammanställning. 

Nettoresultatet landade på 9,7 miljarder dollar vilket var en ökning på 16 procent jämfört med samma kvartal i fjol och över analytikernas prognos 8,2 miljarder dollar. I siffran ingår dock en positiv skatteffekt på 768 miljoner dollar. 

JP Morgans räntenetto landade på 14,5 miljarder vilket var en ökning på 7 procent jämfört med samma kvartal i fjol. 

En plump i rapportprotokollet var dock att JP Morgan sänker sin prognos för räntenettot under helåret 2019 till omkring 57,5 miljarder dollar från tidigare minst 58 miljarder dollar. 

Aktien backar med 1,3 procent i tisdagens amerikanska förhandel. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer