ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Högre vinst än väntat från Citigroup

Den amerikanska storbanken Citi redovisade en vinst per aktie på 1,87 dollar under det första kvartalet. Analytikerna hade i snitt väntat sig en vinst per aktie på 1,8 dollar enligt Bloombergs sammanställning. 

På måndagen var det dags för den amerikanska storbanken Citgroup att presenterna sina siffror för det första kvartalet. Intäkterna landade på 18,6 miljarder dollar vilket var i linje med analytikernas prognos. Under samma kvartal i fjol landade intäkterna på 18,9 miljarder dollar. 

”Vårt resultat speglar de framsteg vi gör för att förbättra vår avkastning på och vår återföring av kapital”, säger Michael Corbat, vd för Citigroup, i en kommentar. 

Citigroups aktiehandelsrelaterade intäkter landade på 842 miljoner dollar vilket var under analytikernas prognos på 927,6 miljoner dollar enligt Bloombergs sammanställning. 

Intäkterna från ränte-, valuta- och råvarurelaterad handel uppgick i sin tur till 3,45 miljarder dollar mot väntade 3,18 miljarder dollar. 

Aktien dansar kring nollan i den amerikanska förhandeln. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer