1515
Annons

Högre vinst än väntat för Home Depot

Foto:Luke Sharrett

Den amerikanska byggvaruhuskedjan Home Depot redovisar ett resultat per aktie på 5:05 dollar för det andra kvartalet 2022. Analytikernas förväntningar var ett resultat på 4:94 dollar per aktie, enligt en snittprognos från S&P Global Market Intelligence.

Innehåll från ArmatecAnnons

Armatec effektiviserar industrin med klimatsmart flödesteknik

Hållbarhet är positivt ur kostnads- och miljösynpunkt. Den klimatsmarta flödestekniken är ett spännande område som blir allt viktigare – något som fler och fler i främst bygg- och industribranschen förstår.

– Ofta är vår dellösning en förutsättning för att ett helt flödessystem, till exempel en fjärrvärmeanläggning eller ett industriellt kylsystem, ska kunna prestera på topp, säger Klas Blom, vd på kunskapsföretaget Armatec.

Tiden när hållbarhetsarbete innebar en merkostnad är förbi. Numera är det ofta tvärtom – ambitionen om ett hållbart samhälle driver ekonomin framåt. Företag och industrier satsar mer pengar på långsiktiga lösningar och nya tekniska och digitala möjligheter utvecklas därför i snabb takt.

Armatec är specialiserade inom klimatsmart flödesteknik och löser tekniska utmaningar inom vatten, värme, kyla och process. Klas Blom, vd, berättar att de ägnar all kraft åt att utveckla hållbara tekniska system för bygg och industri. 

– Tillsammans med våra kunder väljer vi produkter ur ett livscykelperspektiv och hittar smarta, tekniska lösningar som passar just dem. Ofta är vår dellösning en förutsättning för att ett helt system, till exempel en fjärrvärmeanläggning eller ett industriellt kylsystem, ska kunna prestera på topp.

Ger en knuff i rätt riktning

Genom att kartlägga kundens flöden och processer kan Armatec hjälpa till att detektera effektiviseringsmöjligheter. De tillhandahåller både fysiska produkter som antingen kan ersätta eller komplettera befintliga system för att optimera effekten, och teknisk hjälp i form av valtabeller, handböcker och uppskattade flödesscheman.

– Målet är att förlänga livslängden på det som används för att driva industrin eller fastigheten framåt med ett ihållande långsiktigt tänk. Ibland behövs ett övergripande arbete, ibland en knuff i rätt riktning genom exempelvis lättillgängliga verktyg för dimensionering.

Möter gärna kundens krav

Patrik Johansson är projektledare för industriella system på Armatec. Han berättar att kundernas medvetenhet om hållbara investeringar har vuxit kraftigt bara det senaste halvåret och menar själv att hans intresse och kunnande om frågan har vuxit sedan han började på företaget.

– Många kunder ställer krav på exempelvis produkter med låga halter av svartlistade material, något vi gärna möter genom att redovisa innehållet i de komponenter som ingår i ett system. 

En drivkraft att bli bättre

Patrik tycker själv att Armatec gör mycket för att vara ett hållbart företag.

– Förutom att sortera papper och packa våra produkter med återanvänt material ligger vårt kontor och lager i en klimatsmart byggnad. Jag upplever att det finns en drivkraft hos Armatec att bli bättre i stort och smått, och det är något jag ser att både kunder och medarbetare uppskattar.

Läs mer om Armatec här

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Armatec och ej en artikel av Dagens industri

Nordea: Bra tillfälle för huvudägaren att köpa ut Meko

I en färsk analys skriver Nordea att bilservicebolaget Mekos värderingsmultipar nu är för låga. Banken anser även att om huvudägaren LKQ är intresserade av att köpa ut bolaget så är det nu ett bra tillfälle. 

Nordea skriver i analysen att Mekos, tidigare Mekonomen, underliggande marknad är stabil och bankens analytiker tror att möjligheten att gradvis skicka vidare kostnadsinflationen är god. Vad gäller ett eventuellt bud från huvudägaren LKQ, som enligt Holdings äger 26,6 procent av aktierna, skriver Nordea att det är möjligt men oförutsägbart. 

”Om huvudägaren LKQ är intresserade av ett utköp så tror vi nu hade varit ett bra tillfälle – aktien har gått svagt, värderingen är låg och dollarn har förstärkts med 20 procent mot dollarn sedan årsskiftet”, skriver Nordea i analysen. 

Nordea lämnar sin försäljningsprognos för 2022-24 oförändrad men sänker sina justerade ebit-estimat med 4-8 procent för att reflektera förväntningar på högre kostnadsinflation. 

Nordea upprepar sin köprekommendation och riktkursen 140 kronor. Aktien stiger med 2,9 procent till 99,9 kronor på torsdagen. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera