ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fingerprint minskar förlusten och ökar omsättningen

Biometribolaget Fingerprint Cards redovisar en intäktsökning på 18 procent för årets första kvartal. Bolaget redovisar också en lägre rörelseförlust.

Fingerprints omsättning ökade från 289,7 miljoner kronor under fjolårets första kvartal till 342,9 Mkr.

Rörelseresultatet är fortfarande negativt men förlusten har minskat till minus 1,9 Mkr, upp från minus 174,9 Mkr under fjolårets första kvartal. Bruttomarginalen har stärkts med 8 procentenheter på årsbasis till 23 procent.

Vd Christian Fredriksson betonar att det första kvartalet är säsongsmässigt är svagt. Han uppger dock att lönsamhetsförbättringen inte är tillfredsställande och uppger att kvartalet tyngdes av att en relativt hög andel av försäljningen skedde i produkter med lägre marginaler.

” Skiftet till FPC1511, den senaste generationens kapacitiva sensor, pågår fortfarande hos våra OEM-kunder”, skriver Christian Fredriksson.

Han uppger vidare att orderingången fortsatt utvecklas positivt under inledningen av det andra kvartalet.

Kassaflödet från den löpande verksamheten var fortsatt negativt, minus 161,1 Mkr. Enligt Christian Fredriksson förklaras det negativa kassaflödet av en säsongseffekt hänförlig till leverantörsskulder. 

”Per den 10 maj hade kassan ökat med 108 Mkr sedan den 31 mars, och uppgick till 446 Mkr”, skriver vd:n.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer