ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

H&M:s försäljning i linje med förväntan

H&M:s försäljning i det första kvartalet var i linje med förväntningarna mätt i lokala valutor. 

H&M:s försäljning i lokala valutor steg med 4 procent i det första kvartalet (december-februari), jämfört med samma kvartal året innan. Väntat var plus 3,9 procent, enligt Infront Data. 

”Det är skönt att de når upp till förväntningarna, men jag hade önskat mig lite mer. Det är skönt att de är tillbaka på tillväxtbanan”, säger Anders Hägerstrand i Di TV:s sändning.

”H&M är tillbaka på banan efter många förskräckliga kvartal. Jag tror att aktien kommer att stiga på det här, men jag varnar för att det kommer bli ett stort marginalfokus. Köp H&M i dag, men var försiktig när det närmar sig rapport”, säger Anders Hägerstrand.

Försäljningen exklusive moms uppgick i kvartalet till 51.015 miljoner kronor (46.181). Analytiker hade räknat med 49.863 miljoner kronor, enligt Infront Data.

Nästan två tredjedelar av periodens försäljning var redan känd. I samband med H&M:s bokslut den 31 januari meddelade H&M att bolagets försäljning inklusive moms och i lokal valuta beräknades ha ökat med 4 procent under perioden 1 december till 28 januari.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies