ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

H&M-rivalen lyfter vinsten – bonusregn över personalen

Den spanska klädjätten Inditex, som bland annat äger H&M-konkurrenten Zara, redovisar ett rörelseresultat om 980 miljoner euro för det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår 2019/2020. Snittestimatet låg här på 932 miljoner, enligt Bloombergs analytikersammanställning.

Resultatet efter skatt uppgick till 734 miljoner euro, strax under analytikerkonsensus om 735,7 miljoner.

Försäljningen ökade med 5 procent i lokal valuta till 5,93 miljarder euro, mot förväntade 6,09 miljarder, enligt Bloombergs sammanställning.

Bruttomarginalen noteras till 59,5 procent, vilket även det innebär en förbättring jämfört med första kvartalet i fjol då marginalen uppgick till 58,9 procent. Snittestimatet låg på 58,9 procent.

Efter kvartalets slut, under perioden 1 maj till 7 juni, ökade försäljningen i lokal valuta med 6,5 procent.

Klädjätten upprepar i samband med rapporten prognosen om en försäljningsökning med 4-6 procent under hela räkenskapsåret 2019/2020.

Som en del i Inditex vinstdelningsprogram har 32 miljoner euro delats ut under april månad till 92.000 anställda som jobbat för bolaget under minst två år. Enligt programmet ska utbetalningen utgöra 10 procent av den årliga vinsttillväxten, vilket under 2018 uppgick till 7 miljoner – en summa som koncernen sedan sockrade med ytterligare 25 miljoner euro, enligt rapporten.

På måndag den 17 juni publicerar H&M försäljningssiffror för det andra kvartalet som löper över perioden mars-maj och den 27 juni släpps kvartalsrapporten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer