ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

H&M håller analytikerträff i London: ”Vill ge mer förståelse”

  • Foto: Jason Alden

Modejätten H&M arrangerar ett större analytikermöte på fredagen. 

”Vi vill ge analytikerna mer förståelse för vårt omställningsarbete, framför allt inom H&M-märket”, uppger ir-chef Nils Vinge.

Genom åren har H&M i regel haft enskilda möten med analytikerna som bevakar bolaget. Det är ovanligt att H&M bjuder in den samlade analytikerkåren till träffar mellan delårsrapporterna men på fredagen arrangeras ett större analytikermöte i London. Enligt ir-chef Nils Vinge är det primära syftet att ge analytikerna större insikter om H&M:s omställningsarbete, speciellt inom H&M-varumärket.

”Analytikerna kommer att få träffa några kollegor som ska förklara hur vi arbetar med H&M-varumärkets DNA, varumärkesidentitet och vad det betyder för kunderna”, förklarar Nils Vinge.

Dessutom ska deltagarna också få en närmare presentation av två butiker i London.

”Vi visar en nyombyggd butik och berättar om hur vi förbättrar kundupplevelsen och integrerar kanalerna. Avslutningsvis visar vi den nya Homebutiken på Regent Steeet”, uppger Nils Vinge.

En viktig punkt på agendan är också hållbarhet, enligt Nils Vinge.

Det är bara analytikerna som deltar i mötet på fredagen, och inga förvaltare. 

”Eftersom de flesta analytikerna är i London är det effektivast att ses där”, förklarar Nils Vinge. 

H&M:s aktie handlas kring 150 kronor på börsen efter att, justerat för utdelningen, fallit med drygt sju procent den senaste månaden. H&M rapporterar försäljningssiffrorna för det andra kvartalet av sitt brutna räkenskapsår den 17 juni och lämnar delårsrapporten den 27 juni. H&M går in i tyst period den första juni.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies