ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Hjälmbolaget trotsar nedgången – slår nya kursrekord

  • Fredrik Carling, vd för Hövding. Foto: Åsa Sjöström

Hjälmbolaget Hövding stiger för femte handelsdagen i rad på onsdagen och slår nya kursrekord inför bolagets delårsrapport nästa vecka.

Hövding avancerar nästan 10 procent i onsdagshandeln och går tvärtemot breda Stockholmsbörsen där OMXSPI faller med hela 1,7 procent på recessionssignaler från USA och Storbritannien. 

Nyhetsmässigt har det varit tyst från hjälmbolaget den senaste tiden och investerarna får i stället vänta på delårsrapporten för det andra kvartalet som släpps på tisdag nästa vecka, den 20 augusti. Bolagets vd Fredrik Carling var dock med i Dagens Medias podd ”Under 15” nyligen.

Någon insynshandel i aktien har inte synts sedan maj, enligt ägaradatatjänsten Holdings. I mäklarstatistiken är det Swedbank, Avanza och Nordea som nettoköpt på sig mest aktier under den senaste veckan. Största nettosäljare är Danske Bank, Handelsbanken och ABG Sundal Collier.

På de senaste fem handelsdagarna har Hövding stigit totalt 28 procent på First North. Hittills i år är aktien upp 132 procent till nuvarande kurs på 36,75 kronor. Börsvärdet på bolaget är nu 820 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer