ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Henrik Persson Ekdahl lämnar Catena Medias styrelse

  • Henrik Persson Ekdahl. Foto: Emma-Sofia Olsson

Henrik Persson Ekdahl och Andre Lavold har avböjt omval till Catena Medias styrelse. Anledningen är Optimizer Invests minskade aktieinnehav i affiliatebolaget.

I slutet på augusti i fjol minskade storägaren Optimizer Invest sin exponering mot Catena Media rejält när de sålde aktier för drygt 463 miljoner kronor. Aktien rasade på börsen samma dag och har tillsammans med övriga spelsektorn gått kräftgång under hösten. 

I början av januari tog Optimizer ännu ett steg från Catena Media när aktierna i affiliatebolaget delades ut till aktieägarna Henrik Persson Ekdahl, Andre Lavold och Mikael Riese Harstad som numera äger aktierna direkt. Enligt bolaget gjordes det av administrativa skäl och det betonades att de tre ägarna har samma inlåsningsåtagande som Optimizer hade

Nu avböjer Henrik Persson Ekdahl, som under ett tag var tillförordnad vd i Catena Media tillsammans med sin partner Andre Lavold omval till styrelsen. Som nya ledamöter föreslås Göran Blomberg och Per Widerström.

Göran Blomberg  är för närvarande finanschef för ICA Handlarnas Förbund och styrelseledamot för ICA Gruppen. Per Widerström är vd för Fortuna Entertainment Group och styrelseledamot i Nordnet Bank.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies