ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Hemfosa: Ny strategi för höjd utdelning

  • Caroline Arehult, vd för Hemfosa. Foto: Banfa Jawla

Fastighetsbolaget Hemfosa har beslutat om en ny strategi med målet att nå en tillväxt i fastighetsportföljen till ett värde om 50 miljarder om fem år. Utdelningsbart resultat per aktie ska samtidigt öka med minst 10 procent per år i genomsnitt.

Efter beslut om utdelning av Nyfosa till stamaktieägarna, har Hemfosa Fastigheter utarbetat en ny strategi och tillväxtplan. Det framgår av ett pressmeddelande.

En del i planen är att skapa en tillväxt i fastighetsportföljen från 35 till 50 miljarder över en femårsperiod.

”Ansatsen i den nya strategin är att Hemfosa ska växa och göra en bra verksamhet ännu bättre. Hemfosa ska stärka den marknadsledande ställningen i Sverige och Norge samt ta väsentliga steg i Finland genom ökad aktivitet och närvaro på den finska marknaden”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Därtill har bolaget satt ett mål att utdelningsbart resultat per aktie ska öka med minst 10 procent per år i genomsnitt. Utdelningen ska uppgå till cirka 40 procent av utdelningsbart resultat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer