ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

”Storfavoriten” utnämnd till ny vd för Epiroc

  • Helena Hedblom blir ny vd för Epiroc. Di pekade redan i juni ut henne som storfavorit att ta över vd-posten. Foto: Epiroc/Di

Gruvutrustningsbolaget Epirocs styrelse har utnämnt Helena Hedblom till ny vd för bolaget med start den 1 mars 2020. Hon ersätter Per Lindberg som varit vd för Epiroc sedan 2018. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Helena Hedblom är i dagsläget gruv- och infrastrukturchef på Epiroc och medlem i bolagets koncernledning. 

”Helena har ett starkt affärsfokus, en djup kunskap om verksamheten och är en uppskattad ledare som lever och andas Epirocs värderingar”, säger Ronnie Leten, styrelseordförande för Epiroc, i ett pressmeddelande. 

”Med henne som ansvarig för affärsområdet mining and Infrastructure har verksamheten växt med förbättrat resultat och fokus på att förbättra kundernas produktivitet, säkerhet och effektivitet. Vi är stolta över att vi funnit den nya ledaren inom gruppen och är övertygade om att hon kommer fortsätta utveckla och växa Epiroc”, fortsätter han. 

Redan i juni 2019 pekade Di ut Helena Hedblom som storfavorit att bli nästa vd för Epiroc. Di konstaterade då att många i aktiemarknaden undrade varför hon inte redan tagit över vd-posten.

Epirocs nuvarande vd Per Lindberg kommer fortsätta som vd tills Helena Hedblom tillträden den 1 mars. I samband med att han lämnar vd-stolen kommer han även avgå från Epirocs styrelse.  

”Jag vill tacka Per för ett utomordentligt arbete att vägleda företaget genom börsnoteringen och förbereda Epiroc för nästa steg. Han har tillhandahållit ett starkt ledarskap och har framgångsrikt genomfört vad som överenskommits och förväntats i sitt uppdrag”, säger Ronnie Leten. 

Epiroc kommer hålla en telefonkonferens klockan tio på onsdagen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer