ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Heba säljer fastigheter för att bygga nytt

Fastighetsbolaget Heba säljer två fastigheter i Farsta i Stockholm till Fastighets AB Senator. Byggnaderna på fastigheterna omfattar 155 lägenheter. 

Affärerna genomförs som bolagsaffärer med tillträden planerade till oktober 2019, enligt ett pressmeddelande. 

Köpeskillingen för aktierna i de fastighetsägande bolagen är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 290 miljoner kronor och uppgår preliminärt till cirka 219 miljoner kronor. På tillträdesdagen kommer Heba, utöver köpeskillingen, att erhålla en återbetalning av lämnade lån från det fastighetsägande bolaget om 57,6 miljoner kronor.

Det sammanlagda underliggande fastighetsvärdet överstiger den externa värderingen per årsskiftet 2018/19 med cirka 4,8 procent. Reserverad skatteskuld kommer att återföras och innebär en skatteintäkt om cirka 45 miljoner kronor, skriver Heba.

”Genom försäljningarna får vi möjligheter till att ytterligare öka vår nyproduktion av bostäder och äldreboenden och samtidigt förbättra bolagets intjäningsförmåga”, säger Patrik Emanuelsson, vd för Heba, i en kommentar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer