1515
Annons

Heathrow tappade förstaplatsen i Europa förra året

Foto:Matt Dunham

Londons storflygplats Heathrow förlorade i fjol sin topplacering bland Europa största flygplatser, då bland annat reserestriktioner i Storbritannien höll passagerarna borta.

Innehåll från RekomoAnnons

Tänker andra hand i första hand

Fler och fler företag och organisationer inser fördelarna med att tänka begagnat i stället för nytt när de gör om sina kontor. Rekomo hjälper företag att inreda med återbrukade och prisvärda möbler.

– Vi köper, säljer och hyr ut begagnade kontorsmöbler över hela Sverige, förklarar Jonas Åström, VD Rekomo. Vi erbjuder allt från hela arbetsplatser med bord, stolar, skärmväggar, förvaring men även möbler till övriga utrymmen som lounger, fikarum och konferensrum.

Helhetslösning

Jonas Åström menar att det inte är svårare att köpa in begagnad kontorsinredning än att köpa helt nytt.

– Vi är som vilket annat inredningsföretag som helst. Vi har ett stort utbud av återbrukade kvalitetsmöbler och köper in stora kvantiteter så vill man ha en enhetlig möblering löser vi det.

Rekomo hjälper till med allt från att komma med inredningsförslag till leverans och montering.  Dessutom kan de köpa och hämta de gamla möblerna för återanvändning hos andra företag. 

– Många kontorsmöbler och annan inredning är av väldigt bra kvalitet och håller länge. Sådana möbler köper vi gärna in. Även om fler och fler tänker andra hand i första hand slängs det tyvärr fortfarande alldeles för mycket möbler. Är en stolsdyna sliten så kan vi klä om stolen i ett nytt fräscht tyg i den färg kunden vill ha, säger Jonas Åström.

Nytt kontor till halva priset

Ofta går det knappt att se att möblerna är begagnade och många hade nog blivit förvånade om de visste att all inredning i det splitternya kontoret faktiskt är återbrukat. Prislappen för en kontorsrenovering med begagnad inredning brukar hamna på ungefär hälften av vad det hade kostat att köpa in helt nytt. Men även om ekonomin är viktig så är miljöbesparingen den största vinsten.

Attraherar arbetskraft

Många företag har idag hållbarhet som ledstjärna och då ska det naturligtvis även inbegripa kontorsrenoveringen. Och den ökade miljömedvetenheten märks, intygar Jonas Åström.

– Förr köpte man begagnat för att det var billigare, idag har det svängt och nu köper många begagnat främst för att det är bättre för miljön. För många företag är det också ett medvetet val för att locka yngre miljömedvetna medarbetare som vill arbeta på ett företag som tar miljön och hållbarhetsfrågan på allvar. 

På senare tid har även flera offentliga verksamheter genom ramavtal fått förutsättningar att inreda sina lokaler med begagnade möbler. Det är ett stort steg framåt.

Flerårsgaranti och leasingmöjligheter

Marknaden för begagnade kontorsmöbler har utvecklats mycket de senaste åren och Rekomo erbjuder alltid minst två års garanti även på begagnade kontorsmöbler. Det finns också möjlighet att hyra eller leasa möbler.

– Kunden kan välja om man vill hyra en månad eller över en längre period. Företagen får en ökad flexibilitet och kan anpassa sitt kontor efter olika behov, säger Jonas Åström.

Om Rekomo
Rekomo säljer, köper och hyr ut begagnade kontorsmöbler till kontor i hela landet och har erbjudit återvunna och prisvärda kontorsmöbler sedan 1992. Grunden i affärsidén är hög kundnöjdhet och låg miljöpåverkan – det är lika viktigt att kunden ska bli nöjd med sitt kontor som att rädda miljön. 

Läs mer på rekomo.se

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Rekomo och ej en artikel av Dagens industri

Amazon inför anställningsstopp – 20.000 jobbannonser pausas

Den amerikanska e-handelsjätten Amazon har infört anställningsstopp året ut i sin detaljhandelsverksamhet, skriver New York Times.

Amazon skickade på tisdagen ut ett internt meddelade om att bolagets detaljhandelsverksamhet inte kommer att anställa några fler det här året. Stoppet omfattar samtliga roller, inklusive teknik- och it-personal, i divisionen som omfattar detaljhandeln. Totalt hade den verksamheten ute runt 20.000 jobbannonser på måndagskvällen, enligt New York Times.

Rekryterare ska ha fått uppmaningar om att berätta för kandidater att Amazon inte har infört ett anställningsstopp, utan att jobben kommer att finnas tillgängliga i början av nästa år.

Anställningsstoppet, som inte omfattar Amazons molnverksamhet, kommer samtidigt som flera teknikbolag tvingats dra ned på personalstyrkan. Google, Apple och Facebooks moderbolag Meta har tidigare gått ut med att de drar ned på nyanställningar i ett försök att kapa kostnader.

Vid utgången av det andra kvartalet sysselsatte Amazon totalt 1,52 miljoner personer, vilket var 100.000 färre än i slutet av mars, skriver New York Times.

Även i Sverige har flera av de stora teknikbolagen sagt upp personal under året, bland annat har betaljätten Klarna minskat personalstyrkan med runt 10 procent.

Amazon går i linje med övriga teknikjättar starkt på Wall Street på tisdagskvällen. Vid klockan 21 är aktien upp med 4,8 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera